Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

3. natečaj za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Mediteransko & Kraški regiji

Dodano: 19.08.2020

3. natečaj za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Mediteransko & Kraški regiji

Turistična zveza Slovenije razpisuje 3. natečaj za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Mediteransko & Kraški regiji

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT je Sloveniji podelil naziv Evropska gastronomska regija 2021. V projektu za ta naziv sodeluje tudi Turistična zveza Slovenije z natečajem za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov.

Natečaj za kulinarične in gastronomske spominke je sestavljen iz dveh kategorij:
1. Prehranski spominki
2. Kuhinjski pripomočki

Prijavo za sodelovanje (v prilogi) pošljite na mail info@turisticna-zveza.si najkasneje do 10.9.2020.

Spominke iz že obstoječe ponudbe naj društva ali posamezniki prinesejo (pošljejo) na Turistično zvezo Slovenije, Miklošičeva 38, 1000 Ljubljana, najpozneje do 25. septembra 2020, do 10. ure. Ocenjevanje bo potekalo oktobra 2020.

Tričlanska komisija strokovnjakov bo izbrala prejemnike zlatega, srebrnega in bronastega priznanja. Poleg tega bo izbrala spominek iz vsake kategorije, ki ga bomo poslali na IGCAT, da ga lahko uporabi v promocijske namene oziroma uvrsti na mednarodno gastronomsko spominkarsko spletno stran.

Uradna razglasitev rezultatov bo na Dnevih Slovenskega turizma v Laškem, 12 -14. oktobra 2020 kjer bodo na ogled najbolje ocenjeni kulinarični in gastronomski spominki v Mediteransko & Kraški regiji.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!