Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Glasujte za najlepše in najgostoljubnejše zdraviliško in večje mesto ter turistični kraj

Dodano: 11.08.2020

Na spletni strani Turistične zveze Slovenije lahko do 8. septembra glasujete za NAJ lepši in NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj. Za naziv se potegujejo: Banovci, Čatež ob Savi, Dobrna, Dolenjske Toplice, Laško, Lendava, Moravske Toplice, Podčetrtek, Radenci, Rogaška Slatina, Šmarješke Toplice, Topolšica, Zreče.

Za NAJ lepši in NAJ gostoljubnejši turistični kraj se potegujejo Ankaran, Bled, Bohinj (Ribčev Laz, Stara Fužina, Bohinjska Bistrica), Bovec – Čezsoča, Cerkno, Gozd Martuljek, Izola, Kranjska Gora, Kobarid, Piran, Portorož z Lucijo in Tolmin.

Glasujete lahko tudi za NAJ lepše in NAJ gostoljubnejše večje mesto. Kandidati so: Celje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Novo mesto in Velenje.  

Glasovanje je dostopno na tej povezavi: http://www.turisticna-zveza.si/glasovanje-2020-rezultati

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma, kar je dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Turistična zveza Slovenije projekt objavlja že 29. leto zapored, saj želi vzpodbuditi in ozavestiti ljudi, da urejajo okolje, v katerem živijo, se v njem gibljejo, družijo in dopustujejo. . Ocenjevanje bo trajalo do sredine septembra, zmagovalce pa bomo razglasili na Dnevih slovenskega turizma, ki bodo v Laškem potekali med 12 in 14. oktobrom.

V natečaju letos sodeluje 37 izletniških krajev, 39 mest, 13 turističnih krajev, 13 zdraviliških krajev, sedem hostlov, 19 kampingov in glampingov, 16 tematskih poti ter 14 slovenskih vojašnic. Petrol v okviru natečaja ocenjuje svoje bencinske servise.