Po Ljubljani s kočijo in Lipicanci

Dodano: 21.07.2020

ob 440. obletnici Kobilarne Lipica bo topot kopit znova odmeval po Prešernovem trgu, Tromostovju in ulicah Ljubljane. Beli lipicanci se vračajo v Ljubljano, tokrat s kočijo, ki se bo po ljubljanskih ulicah prvič podala jutri, 22. julija, na Kongresnem trgu.

Pot bo nadaljevala po Wolfovi ulici vse do Prešernovega trga, Tromostovja in Mestnega trga, nato pa bo zavila proti Ciril-Metodovemu in Vodnikovemu trgu ter potnike popeljala nazaj do parka Zvezda.

V primernem vremenu bo lipicanska dvovprega peljala po ulicah Ljubljane v juliju, avgustu in začetku septembra ob sredah in četrtkih. Kočija bo sprejela do štiri potnike, ki bodo panoramo mestnih ulic in sproščujočo vožnjo doživeli brezplačno. Njihova »vozovnica« bodo vtisi z vožnje, ki jih bodo delili s svojimi prijatelji na družabnih omrežjih s ključnikom #lipicavljubljani, #lipicaexperience ali #lipicainljubljana ter tako prispevali k promociji Ljubljane, Slovenije in 440. obletnice Kobilarne Lipica.

Ob tej priložnosti vas jutri vljudno vabimo na vožnjo s kočijo po ulicah Ljubljane s pričetkom ob 17.30 na Kongresnem trgu.

V primeru, da se želite vožnji pridružiti katero drugo sredo ali četrtek, vas vljudno prosimo za potrditev termina na naslov pr@lipica.org ali tel. št. 041 750 728.