Slovenija med petimi najčistejšimi državami sveta

Dodano: 02.07.2020

Znani ameriški popotnik, bloger in vloger Drew Binsky, ki na svojem YouTube kanalu dokumentira svoje popotniške podvige, je Slovenijo uvrstil med 5. najčistejših držav sveta. Binsky se je v Guinessovo knjigo rekordov uvrstil, ker je v 24-urah obiskal največ znamenitosti na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Do marca 2020 je obiskal kar 191 držav, v skladu s prvotnimi načrti pa bi moral obiskal prav vse države sveta, če njegovih načrtov ne bi prekrižala epidemija Covida-19.

Slovenija je pristala na petem mestu, o njej pa je povedal: »V Sloveniji sem bil dvakrat, zadnjikrat lani poleti, ko sem imel možnost potovati po celotni državi. O moj Bog, gre za eno najbolj zelenih destinacij na svetu. Gre za tretjo najbolj gozdnato državo v Evropi, od leta 2016 pa je tudi prva uradno priznana zelena destinacija v Evropi. Obiskal sem veliko malih mest in krajev, prestolnica Ljubljana pa je idealen simbol tega, kako čista je vsa država. Vse je popolnoma ohranjeno, vzdrževano, ljudje so izjemoma spoštljivi. Vse je zelo očarljivo in tiho, zelo zeleno, nudi ogromno užitkov in nemudoma bi se vrnil tja. Če se boste odpravili v Slovenijo, mi morate obljubiti, da boste obiskali Blejsko jezero. Vidite ga za mano. Je preprosto super in tako neokrnjeno".

Na četrto mesto je uvrstil Novo Zelandijo, na tretjem se je znašla Islandija, na drugem Singapur, za najčistejšo državo sveta pa je presenetljivo označil – Ruando. Ja, prav ste prebrali. Za najčistejšo državo je označil tisto afriško državo, kjer je pred manj kot dvema desetletjema divjala krvava državljanska vojna. V video si poglejte, zakaj je prav Ruanda najčistejša država na svetu.https://www.youtube.com/watch?v=bzBrc_B57Ek

Galerije: