Zaključna turistična tržnica 33. festivala Turizmu pomaga lastna glava, Maribor, 24. april 2019

Dodano: 25.04.2019

Sončno sredo, 24. aprila 2019, so v pisane barve pomladi pobarvali tudi učenci osnovnih šol iz vse Slovenije, ki so se v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava letos še zadnjič predstavili na zaključni tržnici v Mercator centru Maribor Tabor. Devetindvajset osnovnih šol, ki so prejele zlata priznanja na tržnicah po Sloveniji se je še enkrat predstavilo in dalo vse od sebe v boju za posebna zlata priznanja. Znova smo lahko bili priča neverjetni kulturni, geografski, naravni in zgodovinski raznolikosti Slovenije, ki so jo letos učenci predstavljali skozi svoje ideje za turistične spominke. Nastalo je mnogo izvirnih in predvsem uporabnih idej, za katere upamo, da bodo tudi zaživele. Ocenjevalna komisija je v njihovih idejah in nastopih na tržnici videla ogromen potencial, saj je podelila kar 17 posebnih zlatih priznanj.  Vse šole udeleženke sklepe prireditve festivala so s strani partnerja projekta Mercatorja d.d. prejele praktične nagrade, sponzorji projekta pa so jih nagradili s turističnimi izleti po Sloveniji.

Vsem sodelujočim šolam čestitamo za uspehe na festivalu in hkrati tudi za izjemne prispevke k razvoju turizma v lokalnih okoljih.

Galerije: