Turistična tržnica TPLG Velenje, 9. april 2019

Dodano: 10.04.2019

V torek, 9. aprila 2019, so imeli priložnost pokazati svoje ideje za turistične spominke učenci Savinjskih in Koroških osnovnih šol. V Mercator centru Velenje se je v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava predstavilo kar 22 ekip osnovnih šol iz omenjenih regij. Turistična tržnica je potekala v dveh terminih (dopoldanskem in popoldanskem), kjer se je predstavljalo po enajst osnovnih šol. Gneča pri stojnicah je dokazovala, da so le-te zanimive, da imajo učenci za povedati veliko zanimivega in da  znajo svoje delo uspešno promovirati med obiskovalci centra. Obiskalo nas je tudi kar nekaj županov, turističnih društev, ravnateljev in drugih pomembnih lokalnih osebnosti, kar nas še posebej veseli, saj lahko tako le-ti iz prve roke spoznajo turistične proizvode naših mladih tekmovalcev, jim dajo morda kakšne napotke in nasvete za delo v prihodnje ali pa jih celo povabijo k sodelovanju in uresničevanju njihovih idej. Verjamemo, da so zamisli za turistične spominke naših tekmovalcev dobre in imajo vse možnosti in potencial za njihovo realizacijo. Stiskamo pesti, da jih oživi čim več. Tokrat smo podelili kar sedem zlatih, štirinajst srebrnih in eno bronasto priznanje. Iskreno čestitamo vsem učencem in njihovim mentorjem.

Galerije: