Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Peter Misja prejemnik plakete Državnega sveta najzaslužnejši društveni delavec - prostovoljec

Dodano: 07.12.2018

Danes je v dvorani Državnega sveta potekala podelitev plaket DS najzaslužnejšim društvenim prostovoljkam in prostovoljcem za leto 2018. Na predlog Turistične zveze Slovenije je plaketo prejel predsednik TZS Peter Misja.

Peter Misja je v Sloveniji, pa tudi izven meja poznan kot izjemno prodoren župan Občine Podčetrtek. S svojo jasno vizijo, delavnostjo, dobro intuicijo ter modrimi in preudarnimi odločitvami je občino Podčetrtek popeljal med najrazvitejše turistične občine v Sloveniji. To dokazujejo številna domača in mednarodna priznanja. Pa ne le to; še večji in merljivejši rezultat so zadovoljni občani in številni turisti, ki jih je v občini Podčetrtek iz leta v leto več.

In kot bi dejal Peter Misja, je vse to plod skupnega dela, sodelovanja in brcanja na isti gol. V Podčetrtku se namreč lahko pohvalijo, da lokalna politika in turistično gospodarstvo delata z roko v roki. Svoj del k prepoznavnosti turistične občine pa prispevajo še Turizem Podčetrtek in turistična društva, ki jim Peter s svojim znanjem, idejami in pobudami že leta trdno stoji ob strani. Je aktiven član Turističnega društva Podčetrtek, ki deluje že več kot 110 let. Vedno je in tudi danes sedi  v upravnem odbora društva in je kot eden izmed vodilnih članov vseskozi doprinašal s svojim delom in nasveti. Že od rane mladosti je veliko prostovoljskih ur namenil organizaciji prireditev v domačem kraju in občini.
Njegov doprinos k razvoju turizma so prepoznali tudi v slovenskem prostoru in ga leta 2010 izvolili za predsednika Turistične zveze Slovenije (TZS). Že osem let opravlja to funkcijo prostovoljsko tako, kot zna le on, srčno in s posebnim posluhom za turizem, razvoj in blaginjo ljudi. Pogosto in rad je med njimi; tudi na številnih prireditvah, ki jih prirejajo turistična društva. V vlogi predsednika TZS je poleg tega aktivno sodeloval pri pripravi zdajšnje Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021, na letošnjih Dnevih slovenskega turizma v Portorožu pa je prejel najvišje priznanje v turizmu – za izjemen prispevek k razvoju slovenske turistične društvene organizacije.