Državno tekmovanje Turistični vodnik 2018

Dodano: 27.09.2018

V sredo, 26. septembra 2018, je Celju potekalo državno tekmovanje mladih v turističnem vodenju – Turistični vodnik, ki ga je TZS letos organizirala že petič. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 13 mladih, starih med 15 in 29 let, ki so na mladosten in energičen način predstavili bogato zgodovinsko zapuščino knežjega mesta Celje. Izvedeli smo kaj so mestu zapustili Kelti, kje je potekala Rimska cesta, kdaj je vladala mogočna rodbina Grofje Celjski, kakšne skrivnosti je v Celju skrival Alfred Nobel in še mnogo drugega. Strokovna ocenjevalna komisija je ob zaključku povedala, da je celotna letošnja generacija tekmovalcev bila izvrstna, zato jim je bilo težko izbrati najboljše tri. Zlato značko z bonom za obisk tečaja in opravljanje izpita za nacionalnega turističnega vodnika, ki ga podeljuje Turistično gostinska zbornica Slovenije, si je priboril Rok Tratnik (SŠGT Celje), srebrno značko in bon za obisk tečaja za nacionalnega turističnega vodnika si je zaslužil Žan Hodžić (SŠGT Ljubljana), bronasto značko z isto nagrado pa si je priborila Natalija Hočevar (TD Šempeter). Vsi trije nagrajenci so prejeli s strani potovalne agencije Collegium Mondial travel darilni bon za opravljanje vodniškega seminarja in izvedbo hospitacije. Vsem prejemnikom priznanj in tudi vsem ostalim udeležencem iskreno čestitamo za pogum in nova pridobljena znanja ter bogate izkušnje.

Galerije: