Izobraževalne delavnice za tekmovalce in mentorje natečaja Turistični vodnik

Dodano: 13.09.2018

Za tekmovalce natečaja Turistični vodnik, ki se bodo letos preizkusili v turističnem vodenju po mestu Celje, smo organizirali dve izobraževalni delavnici. Prva je potekala v mesecu juniju, kjer so tekmovalci in njihovi mentorji naprej prisluhnili predavanju na temo tehnik vodenja, nato pa jih je po Celju popeljal izkušen lokalni turistični vodnik. Nekateri izmed tekmovalcev so se po Celju sprehodili prvič in bili presenečeni nad njegovo bogato zgodovino in kulturno dediščino. Da sta jim kompleksna zgodovina in razvoj mesta postala bolj razumljiva, so si na drugi delavnici v septembru ogledali zanimivi razstavi Celeia - mesto pod mestom in Grofje Celjski v Pokrajinskem muzeju Celje. Razstavo jim je interpretirala muzejska informatorka, ki bi ji lahko v šali rekli tudi »živa enciklopedija Celja«. Na teh razstavah so tekmovalci videli vse od temeljev Celja, ki so jih postavili že Kelti, do blišča Celjskih grofov in celo pravih posmrtnih ostankov (lobanje) članov te mogočne rodbine. Sedaj tekmovalce čaka, da novo pridobljene informacije sestavijo v znanje, ki ga bodo podali v pisni obliki in na vodenju po mestu na državnem tekmovanju v mesecu septembru. Vsem želimo vso srečo pri zadnjih pripravah in na tekmovanju.

Galerije: