Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Objava 1. Natečaja za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Alpski turistični regiji

Dodano: 10.07.2018

Turistična zveza Slovenije razpisuje 1. Natečaj za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Alpski turistični regiji. 

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT je Slovenijo potrdil kot kandidatko za naziv Evropska gastronomska regija 2021. V projektu kandidature Slovenije za ta naziv sodeluje tudi TZS z natečajem za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov.

Natečaj za kulinarične in gastronomske spominke je sestavljen iz dveh kategorij: 

1. Prehranski spominki

2. Kuhinjski pripomočki

 

Prijavo za sodelovanje (v prilogi) pošljite na mail info@turisticna-zveza.si najkasneje do 31.8.2018.

Spominke iz že obstoječe ponudbe naj društva ali posamezniki prinesejo (pošljejo) na Turistično zvezo Slovenije, Miklošičeva 38, 1000 Ljubljana, najpozneje do 10. septembra 2018, do 10. ure. Ocenjevanje bo potekalo 11. septembra 2018.

Tričlanska komisija strokovnjakov bo izbrala prejemnike zlatega, srebrnega in bronastega priznanja. Poleg tega bo izbrala spominek iz vsake kategorije, ki ga bomo poslali na IGCAT, da ga lahko uporabi v promocijske namene oziroma uvrsti na mednarodno gastronomsko spominkarsko spletno stran.  

Uradna razglasitev rezultatov bo na Dnevih Slovenskega turizma v Portorožu 8. in 9. oktobra 2018, kjer bodo najbolje ocenjeni kulinarični in gastronomski spominki Alpske Slovenije obiskovalcem tudi na ogled.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!