18. Srečanje turističnih društev podeželja

Dodano: 21.05.2018

Sobota je bila v Šmarju pri Jelšah zaznamovana s turizmom, kruhom in spominki.

Na ploščadi pred kulturnim domom se je v soboto, 19. maja 2018, odvijalo 18. Srečanje turističnih društev podeželja, ki sta ga organizirala TD Šmarje pri Jelšah in TZS s partnerji. Predstavitve društev na stojnicah pred kulturnim domom je spremljal bogat glasbeni in spremljevalni program. V spodnji dvorani kulturnega doma je potekala razstava hlebcev kruha, ki so ga s sabo prinesli člani sodelujočih turističnih društev. Obiskovalci so lahko degustirali tudi različne vrste potic in pogač, ki so jih pripravile članice društva kmetic Ajda. V zgornji dvorani kulturnega doma je potekal plenarni del srečanja, kjer so potekale tri predstavitve. Po uvodnem nagovoru predsednice TD Šmarje pri Jelšah, ge. Melite Meh Mastnak, je dr. Janez Bogataj predaval o turističnih spominkih in darilih s področja kulinarike in pri tem podal ustvarjalcem lokalnega turizma nekaj idej za v prihodnje. Nato so učenke OŠ Šmarje pri Jelšah odigrale lutkovno predstavo o maskoti Čilifrik in njegovem planetu. Kot zadnja je koordinatorka za delo z mladimi na TZS, Eva Jeseničnik, prestavila vmesne rezultate raziskave o vključevanju mladih v turistična društva. Po zaključenem plenarnem in sejemskem delu je sledilo kosilo za vse udeležence in nato vodeni ogledi z degustacijami v Lemberg in Sladko goro, Tinsko in po občini Šmarje pri Jelšah.

Galerije: