Turistična tržnica TPLG Velenje, 12. april 2018

Dodano: 13.04.2018

V Mercator centru Velenje je v četrtek, 12. aprila, potekala zadnja regijska turistična tržnica festivala Turizmu pomaga lastna glava. Tokrat so svoje turistične naloge predstavljali učenci sedmih osnovnih šol. Kljub manjšemu številu stojnic je bila konkurenca močna, saj so vsi na kar najbolj izviren način želeli obiskovalcem pokazati, kaj so ustvarili. Udeleženci so se lahko preizkusili v pisanju kaligrafije, šli skozi časovni stroj v srednji vek, metali »knof na jglo« (gumb na iglo), se posladkali z domačimi dobrotami in podobno. Dobre volje ni zmanjkalo niti po zaključku tržnice, saj so se učenci medsebojno družili, kjer so ob spremljavi domačih melodij iz harmonike peli, plesali in rajali. Podeljeno je bilo eno bronasto, štiri srebrna in dve zlati priznanji. Za ves trud vložen v nalogo in stojnico ter odlično zabavo ob zaključku si prav vsi učenci in mentorji zaslužijo pohvale. Čestitke!

Galerije: