7. Dnevi slovenskega turizma 2017

Dodano: 11.10.2017

Dnevi slovenskega turizma, ki so osrednji strokovni dogodek v turizmu, bodo letos potekali od 17. do 19. oktobra v Kranjski Gori, ko se bodo v treh dneh zvrstili številni pomembni dogodki: plenarno zasedanje DST, Svečana podelitev najvišjih priznanj v turizmu, 64. Gostinsko turistični zbor (v organizaciji Turistično gostinske zbornice), Posvet predstavnikov turistične društvene organizacije in prireditev Moja dežela - lepa in gostoljubna (v organizaciji Turistične zveze Slovenije), 20. Slovenski turistični forum (v organizaciji Slovenske turistične organizacije) in prvič tudi prvi vseslovenski turistični hackathon »Slovenija za 5–zvezdična doživetja«, ki bo potekal vzporedno s plenarnim in forumskim delom DST.

Dogodek DST je organiziran v skladu s strateško usmeritvijo krepitve povezovanja pri razvoju in trženju slovenskega turizma z vsemi večjimi partnerskimi institucijami s področja turizma v Sloveniji: Ministrstvo za gospodarski razvoji in tehnologijo, Slovenska turistična organizacija, Turistična zveza Slovenije, Turistično gostinska zbornica Slovenije, Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Zbornica gorskih centrov – GZS, Združenje turističnih agencij Slovenije, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Zavod Kongresno turistični urad, Društvo turističnih novinarjev Slovenije, Pohodništvo in kolesarjenje GIZ in druge.

Več informacij o letošnjih DST s podrobnejšim programom je na voljo https://www.slovenia.info/sl/poslovne-strani/poslovni-dogodki/dst-2017