Turistična tržnica TPLG Maribor, 28. marec 2017

Dodano: 29.03.2017

Karavana vseslovenskega festivala Turizmu pomaga lastna glava se je včeraj, 28. marca 2017 ustavila v Mercator centru Maribor Tabor. Osnovnošolke in osnovnošolci so z izredno prizadevnostjo, sporočilno izvirnostjo in mnogi tudi z občudovanja vrednim talentom mimoidočim v praksi prikazali povednost svojih turističnih nalog. Domiselne, iskrive pa tudi zelo poučne predstavitve so pri obiskovalcih naletele ne le na pozornost temveč na obče odkrito odobravanje. Marsikatera naloga predstavljena na stojnicah je učinkovit in tudi v realnem življenju preverljiv namig starejšim turističnim delavcem, kako posamezni kraj približati sodobnemu turistu in s tem ponuditi ljudem nova delovna mesta, krajem pa večjo in učinkovitejšo prepoznavnost. Komisija nikakor ni imela lahkega dela. Ena naloga je bila boljša od druge, vsak nastop pa je bil nekaj posebnega. Slišali smo marsikaj zanimivega in poučnega, prisluhnili smo lahko ubranemu petju in harmoniki ter se zapletli v pogovor z zmagovalcem prvega slovenskega Survivorja Alenom Perkličem, ki se je tržnice udeležil skupaj s sodelujočo šolo. Zlata priznanja so prejele OŠ Sv. Ana, OŠ Ljudski vrt Ptuj in OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica.

Galerije: