• Domov
  • O TZS
  • Projekti
  • Prireditve
  • Novice
  • Turistična društva
  • Turistični info. centri
  • Publikacije
  • Fotogalerije
Domov Osebna izkaznica

Oblike in načini dela

Turistična zveza Slovenije ima redne in razširjene seje vodstva, prireja tiskovne konference, posvetovanja, turistične delavnice, festivale, ocenjevanja, okrogle mize, tribune, ankete, kakor tudi predavanja, seminarje in druge oblike izobraževanja. Zveza sodeluje z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in drugimi ministrstvi, s Slovensko turistično organizacijo, Gospodarsko zbornico Slovenije in Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije, sodeluje tudi z državnim zborom ter državnim svetom.

Turistična zveza Slovenije organizira festival Turizmu pomaga lastna glava in tržnico idej projekta Več znanja za več turizma. Sodeluje na turističnih in drugih sejmih. Bila je nosilka leta turizma 1993/94, leta kulture 1997 , leta športa 1998, let slovenske kulinarike in vina v turizmu 1999/2000, let naravnih vrednot in kulturne dediščine v turizmu 2001/2002 in let Znanje, mladi in turizem 2003/2004. Zveza izdaja revijo Lipov list, zbirko publikacij Turistična misel in ima bogato strokovno knjižnico. Usklajuje tudi aktivnosti ob 27. septembru – svetovnem dnevu turizma.

Turistična zveza Slovenije sodeluje z društvi in organizacijami, ki delujejo tudi v turizmu (Zveza kulturnih organizacij Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Popotniško združenje Slovenije, Zveza tabornikov Slovenije, AMZS, Ekološko gibanje idr.) in je ustanoviteljica in članica Zveze društvenih organizacij Slovenije, sodeluje pa s turističnimi organizacijami sosednjih in drugih držav, turističnimi organizacijami zamejskih Slovencev in izseljencev ter z WTO – s Svetovno turistično organizacijo, Evropsko zvezo in drugimi...

Kontakt

Turistična zveza Slovenije
Miklošičeva 38
1000 Ljubljana
Tel: 01 43 41 670
Fax: 01 43 41 680
E-mail:info@turisticna-zveza.si
Turistična zveza Slovenije
Miklošičeva 38
1000 Ljubljana
Tel: 01 43 41 670
Fax: 01 43 41 680
E-mail: info@turisticna-zveza.si
Sledi nam na:
Povezave
Geodetski zavod Slovenije d.d.
Slovenia In Your Pocket
www.sejem-tip.si
www.tourism-fair.com
Zveza društvenih organizacij Slovenije
Zveza prenočišč za mlade EU
Zveza prenočišč za mlade EU
Administracija
Prijavi se
Prijava za turistična društva
Prijava za TIC-e
 
Turizem EU
Svetovna turistična organizacija
Ministrstvo za gospodarstvo RS
Slovenska turistična organizacija
Bookingpoint.net (Osvaja.net d.d.)
Mednarodno leto biotske raznovrstnosti - Partnerji
AGENCIJA MTT, zavarovalniško posredništvo
Izdelava
Video PC center
 
© 2012 TZS, Vse pravice pridržane.