• Domov
  • Fotogalerije
Domov Projekti Turizmu pomaga lastna glava

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.
Dogodki
Velikost pisave: A A A
Arhiv
2004/05200520072008200920102011201220132014201520162017201820192020Vse

Razpis 35. festival Turizmu pomaga lastna glava
Dodano: 01.09.2020

V šolskem letu 2020/2021 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo razpisujemo 35. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo MOJ KRAJ MOJ CHEF. Z letošnjo temo želimo udeležence festivala spodbuditi, da se osredotočijo bodisi na tipično jed, pijačo ali pa zeliščarsko tradicijo določenega kraja, jo morebiti posodobijo ali kako drugače prilagodijo svojim željam in potrebam ter jo ponudijo kot tradicionalni lokalni obrok, lahko tudi kot kulinarični ali gastronomski spominek svojega kraja.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Rok za prijavo na festival je 30. september 2020.

Več v priloženem dokumentu.

ODPOVED turistične tržnice TPLG Domžale, 10. marec 2020
Dodano: 05.03.2020

Zaradi povečanega tveganja širjenja nalezljive bolezni Koronavirus in priporočil Ministrstva za zdravje o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa obveščamo, da jutri, 10. marca 2020 v Domžalah ODPADE turistična tržnica festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo Festival naj bo. O novem terminu izvedbe vas bomo pravočasno obvestili.

Prva turistična tržnica festivala Turizmu pomaga lastna glava bo v torek, 10. marca 2020, v Mercator centru Domžale. Potekala bo v dveh terminih - dopoldanskem in popoldanskem. Vabljeni, da nas obiščete in z nami pričnete festivalsko dogajanje TPLG 2020.

Turistične tržnice 34. festivala Turizmu pomaga lastna glava
Dodano: 04.03.2020
Marca in aprila že štiriintrideset let zapored potekajo turistične tržnice festivala Turizmu pomaga lastna glava. Letos so učenci osnovnih šol raziskovali na temo Festival naj bo. V turističnih nalogah so zapisali zamisli za festivalsko dogajanje, sedaj pa se bodo končno imeli priložnost pokazati z nastopi na turističnih tržnicah.

Vabljeni, da obiščete turistične tržnice 34. festivala TPLG, ki bodo potekale v Mercatorjevih centrih in se prepričate, da naši tekmovalci res niso od muh. Pridružite se nam na poti festivalov!

Generalni pokrovitelj

Sponzorji projekta

Galerije

Turistična zveza Slovenije
Miklošičeva 38
Tel: 01 43 41 670
Fax: 01 43 41 680
E-mail: info@turisticna-zveza.si
Sledi nam na:
Povezave
Geodetski zavod Slovenije d.d.
Slovenia In Your Pocket
www.sejem-tip.si
www.tourism-fair.com
Zveza društvenih organizacij Slovenije
Zveza prenočišč za mlade EU
Administracija
Prijavi se
Prijava za turistična društva
Prijava za TIC-e

Turizem EU
Svetovna turistična organizacija
Ministrstvo za gospodarstvo RS
Slovenska turistična organizacija
Bookingpoint.net (Osvaja.net d.d.)
Mednarodno leto biotske raznovrstnosti - Partnerji
AGENCIJA MTT, zavarovalniško posredništvo
Izdelava
Video PC center

© 2012 TZS, Vse pravice pridržane.