• Domov
  • O TZS
  • Projekti
  • Prireditve
  • Novice
  • Turistična društva
  • Turistični info. centri
  • Publikacije
  • Fotogalerije
Domov Projekti Moja dežela - lepa in gostoljubna

Moja dežela - lepa in gostoljubna

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. To je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.
Dogodki
Velikost pisave: A A A
Arhiv
2008200920102011201220132014201520162017Vse


Zaključna prireditev Moja dežela - lepa in gostoljubna 2017
Dodano: 20.10.2017

Sklenjena je letošnja odmevna vseslovenska akcija Turistične zveze Slovenije (TZS) Moja dežela – lepa in gostoljubna pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. TZS je v torek zvečer v Kranjski Gori podelila priznanja najboljšim v akciji.

Tudi letos so se vsi pomembnejši turistični dogodki v Sloveniji združili pod eno streho – na Dnevih slovenskega turizma v Kranjski Gori , ki so se začeli v torek, 17. oktobra, in se končujejo v četrtek, 19. oktobra. Turistična zveza Slovenije je na tem osrednjem turističnem dogodku v Sloveniji med drugim podelila priznanja najbolj urejenim in gostoljubnim krajem v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna, letos že 26. zapovrstjo. Začela ga je leta 1991, v osamosvojitvenem letu, ko je postala Slovenija nova destinacija na svetovnem turističnem zemljevidu.

V akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki je v dobrih dveh desetletjih prerasla v vseslovensko gibanje, sodeluje že več kot dve tretjini slovenskih občin, tudi v najbolj odmaknjenih delih države. Projekt omogoča tudi sodelovanje na mednarodnem tekmovanju najlepše urejenih evropskih mest in vasi Entente Florale. Slovenija je iz leta v leto čedalje bolj urejena, k čemur zelo prispevajo prav turistična društva z več kot 40.000 člani in drugi sodelavci s prostovoljnim delom.  Več v prilogi!

Fotografije z dogodka pa lahko pogledate na povezavi:

https://www.dropbox.com/sh/2ki690hg5lo6kw6/AABeX_bO5EnWh47wTeQEQXrta?dl=0

Link do posnetka prireditve Moja dežela - lepa in gostoljubna 2017: https://youtu.be/7cWlcXZtR28

Priloge:
Objava tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2017
Dodano: 06.06.2017

Turistična zveza Slovenije  že 26. leto zapored objavlja tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna 2017. Častni pokrovitelj projekta je predsednik RS Borut Pahor.

Projekt, ki urejeno in gostoljubno okolje prepoznava kot predpogoj kakovostnega turizma, se začenja na krajevnem nivoju, nadaljuje na občinskem, regijskem ter zaključi na državnem nivoju. Vljudno vabljeni k sodelovanju, da skupaj uresničimo MDLG 2017.

Priloge:
1

Častni pokrovitelj:

Predsednik RS dr. Danilo Türk


Pokrovitelj:

Sponzorji projekta

Turistična zveza Slovenije
Miklošičeva 38
1000 Ljubljana
Tel: 01 43 41 670
Fax: 01 43 41 680
E-mail: info@turisticna-zveza.si
Sledi nam na:
Povezave
Geodetski zavod Slovenije d.d.
Slovenia In Your Pocket
www.sejem-tip.si
www.tourism-fair.com
Zveza društvenih organizacij Slovenije
Zveza prenočišč za mlade EU
Zveza prenočišč za mlade EU
Administracija
Prijavi se
Prijava za turistična društva
Prijava za TIC-e
 
Turizem EU
Svetovna turistična organizacija
Ministrstvo za gospodarstvo RS
Slovenska turistična organizacija
Bookingpoint.net (Osvaja.net d.d.)
Mednarodno leto biotske raznovrstnosti - Partnerji
AGENCIJA MTT, zavarovalniško posredništvo
Izdelava
Video PC center
 
© 2012 TZS, Vse pravice pridržane.